Over SecureIdentity

SecureIdentity

SecureIdentity is de nieuwe authenticatie dienst binnen het publiek-private stelsel: Idensys (meer informatie over het stelsel zie: www.idensys.nl). De dienst wordt u aangeboden door
OT-Morpho: De wereldwijde nummer één op het gebied van identiteit. OT-Morpho helpt u al meer dan 50 jaar met het veilig gebruiken van uw identiteit, wanneer u het nodig heeft en waar u maar wilt.

Vandaag de dag hebben wij al meer dan 2.5 miljard mensen voorzien van beveiligde identiteitsbewijzen en authenticatiemiddelen die nodig zijn om te reizen, om zaken te doen en om toegang te hebben tot onlinediensten. Momenteel authentiseert ons systeem succesvol 900.000 toegangsaanvragen tot online diensten per dag. Vanaf nu willen we u binnen Idensys ook graag helpen!

Online toegang tot diensten – waarom verandering?

We leven in een wereld van digitalisering. Steeds meer handelingen en diensten die vroeger plaatsvonden in de fysieke wereld kunnen nu online worden afgehandeld en afgenomen. Dit zorgt ervoor dat processen efficiënter en gebruiksvriendelijker worden. We zien het gemak van het ‘thuis vanaf de bank’ diensten afnemen. Dit geldt zowel voor overheidsdiensten zoals het doen van belastingaangifte en het afnemen van gemeentelijke diensten, als voor private diensten zoals online shoppen of een verzekering afsluiten. Het gemak van online diensten kan echter alleen worden gegarandeerd wanneer risico’s op fraude en misbruik van gegevens wordt geminimaliseerd.

Kortom, voor gebruiksgemak moet ook tegelijkertijd veiligheid en privacy worden gewaarborgd.

Aanvullende informatie en contact

Voor een uitgebreide beschrijving van het proces en de werking van het middel kunt u bijbehorende Authentication Practice Statement downloaden.

Heeft u vragen of opmerkingen over ons middel, of herkent u de verandering en wilt u meer informatie over onze oplossingen, stuur dan een email naar secure.identity@safrangroup.com.